Husorden for fælleskøkkenet

Kontakt os i dag og flyt ind inden studiestart

Husorden for fælleskøkkenet

Du er flyttet ind på Kalundborg Kollegiet med fælles køkken. Dette betyder, at du skal dele køkken med op til 20 mennesker.

Husorden

Du har sammen med din lejekontrakt fået udleveret en kopi af husordenen, som udgør de generelle retningslinjer for samtlige beboere på kollegiet. Grundlæggende fortæller den dig hvad dine forpligtelser er i forhold til resten af beboerne og kollegiet som sådan, f.eks. at man af støjhensyn bør afholde sig fra at spille høj musik på visse tidspunkter af døgnet. Disse retningslinjer er for at sikre, at der tages størst muligt hensyn til alle beboere på kollegiet. Overskrides husordenen kan de føre til klager fra de andre beboere. Bemærk at klager tages alvorligt, dvs. at gentagne overskridelser af husordenen kan føre til øjeblikkelig opsigelse of dit lejemål.

 

Fælleskøkkener

Sorn beboer på et fælleskøkken er du forpligtet til ikke at være til gene for de mennesker, du deler køkkenet med. Derfor bør du være opmærksom på følgende:

  • Alle køkkener har en fælles køkkenkasse, hvor pengene går til diverse køkkenting (f.eks. køkkenrulle, opvaskemiddel, opvasketabs til opvaskemaskine, bagepapir) og evt. avis. Det månedlige bidrag er 20 kr. som trækkes over huslejen, og herefter videresendes til den valgte kasse på den opgang man bor på.
  • Rengøringstjansen varierer også fra køkken til køkken. På nogle køkkener har hver person en bestemt pligt, de varetager, men for det meste går køkkentjansen på tur mellem værelserne. Gangen og trappen (en etage ned) skal støvsuges og vaskes en gang pr. uge. Hvis du kan forudse, at du ikke er hjemme den uge du har køkkentjans, så sørg for at få den byttet væk hurtigst muligt — ellers kan man hurtigt blive upopulær. Det varierer også fra køkken til køkken hvor mange opgaver der skal udføres.
  • Opvask. Generelt kan det siges om køkkenerne, at et primært irritationsmoment er beboere der ikke tager deres opvask. Det kan godt være, at du har travlt og at det glas godt kan tåle at stå til i morgen, men hvis 20 mennesker tænker på den måde…

 

  • Fester og gæster. Du kan sagtens bruge køkkenet til at holde selskab, men sørg for at sætte en seddel på døren nogle dage før, så dine gangfæller er opmærksom herpå. Ryd op samme aften, så de der kommer ud næste morgen ikke skal spise morgenmad i selskab med madrester, tomme glas og flasker.


Disse retningslinjer er ikke lavet for at gøre livet surt for dig, snarere for at sikre at ånden og sammenholdet på fælleskøkkener styrkes gennem gensidig respekt og hensynstagen. På nogle køkkener er der køkkenmøder med regelmæssige mellemrum. Her diskuteres alt fra rengøringsstandard til hvilken avis der skal abonneres på til hvornår den næste køkkenfest skal være.

Det er ikke nogen lille ting at dele køkken med 20 mennesker — men det kan være en stor fornøjelse når det fungerer.

Med venlig hilsen
Kalundborg Kollegiet

Kontakt os

KALUNDBORG KOLLEGIET
Frederik Andersensvej 14B
4400 Kalundborg
Klik her for rutevejledning​

CVR-nummer: 40872906

+45 23 81 90 50
info@kalundborgkollegiet.dk

Åbningstider

Mandag

08.00 - 15.00

Tirsdag

08.00 - 15.00

Onsdag

08.00 - 15.00

Torsdag

08.00 - 15.00

Fredag

08.00 - 15.00

KALUNDBORGKOLLEGIET

Free WordPress Themes, Free Android Games